Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

Даниел Василев: „Ще върна Елена отново в туристическите топдестинации на България“

  • Кандидатирате се за кмет на община Елена, издигнат от „БСП за България“, защо се решихте на тази стъпка?
  • Осъзнавам отговорността, която поемам. Доверието на гражданите не е даденост, то е дълг към тях – да изпълня предизборната си програма и ангажиментите, които поемем при срещите си с тях, гледайки ги в очите. От 10 години участвам в обществено-политическия живот в Елена, а последните 4 г. бях общински съветник. Общината ни е в застой. Само часовникът на кулата е верен, за да ни напомня, че времето върви, но не и ние с него. Смятам, че всеки, който има претенции, че нещо не се случва както трябва, е редно да се опита да го поправи. Само да критикуваш, без да предприемеш действие, е празнодумие. Уверен съм във възможностите си и знам, че само заедно можем отново да върнем живота в Елена и тя пак да процъфти. Не можем да очакваме, че тези, които я управляват от 12 години, ще се справят с проблемите в следващите 4 г.
  • Посочете основните проблеми в община Елена, с които ще се захванете, ако бъдете избран.
  • Ще посоча 3 основни проблема, по които ще започна работа веднага, защото имам план как да се справим. Първият е водоснабдяването и канализацията. Ще изградя довеждащ колектор и пречиствателна станция за отпадни води в града, който подчертавам е туристическа дестинация. Ще се подменят водопроводи и ще се подобри водоснабдяването в малките населени места. Вторият проблем е, че Елена залязва като туристическа дестинация, а това е основен източник за поминъка на хората тук. Трябва отново да напомним за нашата община чрез постоянна рекламна политика и да я направим атрактивна с модерен събитиен календар. В моята програма съм заложил например фестивал на лятното кино, зимен фестивал за местни деликатеси и вино, комплекс за моторни спортове, възстановяване на мотополигона и обособяване на трасе за офроуд, завръщане на емблематичното рали „Твърдица-Елена“. Третият много важен въпрос е здравеопазването, където ще имаме програми за ранна диагностика на значими социални заболявания за рискови групи от населението. Осигуряване на специалисти регулярно. Също така ще разрешим проблема с 24-часово осигуряване на медикаменти и консумативи от първа необходимост.
  • Имате добри идеи за туризма, но какво правим с инфраструктурата?
  • Така е. Ако бъда избран, ще изградя паркинг за туристическите автобуси извън централната градска част. Така ще се справим със запушването на главните улици. Отделно ще обособим допълнително още нови зони за паркиране. Тротоарите също имат нужда от ремонт и наистина да станат достъпни за майките с деца и хората със специални потребности. Ще изградим повдигнати пешеходни пътеки в рисковите участъци на територията на община Елена. Важно е тук да подчертая, че ще направя необходимата организация боклукът да се събира по-често, както и редовно миене на улиците. Искам също така да се обновят входните табели и облагородят запустелите тревни площи на град Елена. Това е първото, което виждат нашите гости.

Призовавам всички, които искат нашата община отново да е в крак с времето, да гласуват с бюлетина номер 1.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button