Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниСпорт
Популярно

Цветан Гашевски грабна още една титла и спечели 50 млн. рупии в Джакарта

Горнооряховският ас на канадската борба Цветан Гашевски показа завидна форма и триумфира с абсолютната титла на един от най-престижните и скъпоплатени турнири в Азия.

Vier Armwrestling Championship се проведе в столицата на Индонезия – Джакарта. Състезателната маса бе на сцената в театър Bulungan и на нея премериха сили близо 200 мъже и жени от 10 държави. Участваха почти всички от най-силните състезатели на домакините, Южна Корея, Малайзия, Тайланд, както и няколко европейци.

Турнирът се провежда в по четири теглови категории за мъже професионалисти и аматьори и отворена за жени. Наградният фонд е 306 милиона индонезийски рупии, което е над 18 000 евро. Абсолютният шампион, или „Кралят на масата“, печели 50 милиона рупии, или 3000 евро.

Почетният гражданин на Горна Оряховица Цветан Гашевски спечели първо място в своята категория до 86 кг.

И с това и правото да се бори за „кралската“ титла. За нея спорят победителите в четирите категории при професионалистите. 52-годишният спортист бе единственият европеец, стигнал до сблъсъка на шампионите. Победител ставаше този, който първи направи две победи. Цветан първо надви първенеца в тежката категория 100+. Следващият му противник бе победителят в категория до 100 кг, който пък бе отстранил първия в кат. до 70 кг. Гашевски победи и него с 2:0 и така стана King of The Table.

„Много добро състезание с чудесна организация. Посрещнаха ни отлично, но мисля, че и домакините останаха доволни от оспорваните срещи, които се получиха. Отсега се готвят за следващото издание догодина и мислят да направят още по-силен турнир“, коментира шампионът.

Източник: www.borbabg.com

 

Подобни публикации

Back to top button