Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ИкономикаНовиниПрепоръчани
Популярно

„Бронз“ е обявен в несъстоятелност, НАП разпродава имотите му

„Бронз“ е обявен в несъстоятелност, НАП разпродава имотите му

Голямото предприятие „Бронз“ в Долна Оряховица, което последно произвеждаше чугунени отливки за декоративни външни фенери, е обявено в несъстоятелност.

Това евентуално ще позволи на съкратените работници да получат неизплатените си заплати за различни периоди от време. Ако останат пари, защото след продажба на активите все пак предимство сред кредиторите има държавата.

НАП вече разпродава имотите на някогашния машиностроителен завод – гордост на градчето. На тезгяха са извадени в момента главният склад, портиерната, помпена станция. А също и терен от 45 декара с построени 9 сгради върху него и изградени елементи на техническа и функционираща за района инфраструктура. Както и електрическата подстанция, бронзолеярният цех с площ 3,8 декара, авторемонтна работилница и склад с площ 400 кв. м.

Около 30 работници са завели дела за заплатите си, като реално заводът спря работата си преди по-малко от година. Според ведомостите те имат да вземат около 160 000 лв.

Заводът, който е давал препитание на стотици хора от региона, през годините постепенно сви производството си.  След различни преструктурирания стана част от „Бронз“ ЕООД – София, от групата на „Ви Веста Холдинг“.

На 16 май 2023 г. е открита процедура по несъстоятелност, която трябва да приключи до 7 март 2025 г. Вече изтече срокът за предявявания на вземанията от кредиторите, сред които освен държавата и работниците са Общината и заемодатели на фирмата.

Досега сред имотите на „Бронз“ са продадени единствено масивната сграда на столовата с кухня, както и апартамент в центъра на Долна Оряховица, собственост на дружеството.

Така че имотната сага тепърва ще се развива най-вече заради терена, който е на атрактивно място – в близост до Индустриалния парк.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button