Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

Амфора с вино, отлежала на дъното на Черно море, беше продадена благотворително в Горна Оряховица

ШАРДОНЕ, ОТЛЕЖАЛО НА 23 МЕТРА ПОД ВОДАТА НА ДЪНОТО НА ЧЕРНО МОРЕ, БЕШЕ РАЗИГРАНО НА ТЪРГ В ГОРНА ОРЯХОВИЦА

Това се случи по време на благотворителен коктейл по повод третата годишнина от основаването на женското дружество „Св. Мина“, което регулярно върши добрини в железничарския град и района.

Уникалната напитка е създадена от винопроизводителя от Лясковец Калин Върбанов. Младият лозар и винар избрал тази иновативна за бранша технология на подводно отлежаване, тъй като според енолози морското дъно облагородява значително вкуса на виното. То е било затворено в специална амфора и останало под вода цели 6 месеца. Малцина могат да се похвалят, че притежават такова вино, тъй като на пазара са пуснати едва 30 броя от реколтата през 2021 г. В България едва три фирми предлагат вино, отлежало на дъното на Черно море.

Шардонето беше продадено за 550 лв.

По време на събитието гостите наддаваха още за десетки значими вещи. Най-скъпо беше оценена икона на св. Стефан със златно покритие. За нея платиха 1500 лв.

Общо събраната сума от търгове беше 6600 лв. Средствата ще бъдат разделени поравно за две каузи. Едната е традиционната за дружеството инициатива „Коледа за всеки”, подкрепяща хора, изпаднали в беда, и социални институции. Другата половина ще помогне на Ася Смолецова от Велико Търново, която се бори с онкологично заболяване.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button