Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниПрепоръчани
Популярно

9357 лв. глоби от замърсители събра екоинспекцията за месец

В ПОСЛЕДНИЯ МЕСЕЦ НА 2023 Г. ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ УСТАНОВЕНИТЕ НАРУШИТЕЛИ НА ЕКОЛОГИЧНОТО ЗАКОНОДАТЕЛСТВО В ОБЛАСТТА ПЛАТИХА НАЛОЖЕНИТЕ ИМ САНКЦИИ

От РИОСВ Велико Търново отчитат събрани 9357 лв., което е втората най-голяма обща сума за миналата година. Средствата са преведени по сметките на общините, на чиято територия действат съответните предприятия. Най-голям дял от парите са отишли в Община Полски Тръмбеш – 3392 лв.

От екоинспекцията са извършили 72 проверки на 64 обекта за отчетения период. на От тях 53 са планови, а 19 извънредни.

Експертите на ведомството са връчили четири заповеди за налагане на принудителна административна мярка на юридически лица – Общинска служба по земеделие – Павликени, и три частни дружества.

Причината е установено разораване на ливади в незащитено находище на защитен растителен вид „Българска гърлица“ в землището на село Патреш. Служителите на РИОСВ са дали предписания да не се променя начина на трайно ползване и да не извършва почвена обработка, засаждане и отглеждане на всякакъв тип земеделски култури във въпросния район.

През декември граждани са сигнализирали ведомството предимно за неприятни миризми и замърсени води. Сред любопитните жалби е тази за засечени мъртви лебеди в река Росица край Бяла черква. Сигналът е препратен до Районна прокуратура Велико Търново – ТП Павликени, и до Областна дирекция „Безопасност на храните“ – Велико Търново, за установяване на причините за смъртта на птиците. Областната дирекция информира, че при извършена проверка на 29.12.2023 г. не са открити мъртви лебеди.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button