Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбщество
Популярно

60 нуждаещи се от община Лясковец ще получават услугата „Топъл обяд“ още две години

С подписване на Договор за безвъзмездна финансова подкрепа N BG05SFPR003-1.001-0131-C01 на Община Лясковец по Програма „Храни и основно материално подпомагане” 2021-2027 на 3.10.2023г. се навършва една година от осигуряването на топъл обяд за 60 нуждаещи се на територията на община Лясковец. В град Лясковец са включени 29 нуждаещи се граждани. В Джулюница правоимащите са 10 жители на селото, 16 са лицата от Добри дял, трима са нуждаещите се от топъл обяд в Козаревец и двама жители на село Мерданя.

Основната цел на проекта е да се осигури здравословна, разнообразна и питателна топла храна за обяд на лица, които не са в състояние сами или с помощта на свои близки да си осигуряват такава. Храната се приготвя всеки работен ден в Домашен социален патронаж – гр. Лясковец. Порциите включват супа, основно ястие, хляб и поне веднъж седмично десерт. Същевременно се дава и съпътстваща подкрепа за преодоляване на социалната изолация, като също се работи за смекчаване и намаляване на бедността и за осигуряване на нормални условия за живот на хората, живеещи в крайна бедност. Хората, на които се оказва подкрепа, са: лица и семейства без доход или с ниски доходи, възрастни семейства пенсионери и самотно живеещи пенсионери, които имат ниски доходи, лица – обект на социално подпомагане, хора с увреждания или здравословни ограничения, лица в затруднена и уязвима ситуация, скитащи и бездомни лица от уязвими групи и други.

Общата стойност на проекта е 165 254.40 лв., като услугата е съфинансирана от Европейския социален фонд плюс по програма „Храни и основно материално подпомагане 2021-2027 година“. Срокът на изпълнение на договора е до 30.09.2025 г.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button