Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
НовиниОбщество
Популярно

2321 климатика и над 200 уреда на газ и пелети замениха кюмбетата в горнооряховски домакинства

Общо 2321 са монтираните климатици за битово отопление по проекта „Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Горна Оряховица чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с алтернативни форми на отопление“

Други 142 от одобрените по проекта домакинства са получили уреди за отопление на пелети, а 64 – уреди за отопление на природен газ. Поставени са общо 277 бр. радиатори.

Това бе отчетено при заключителната пресконференция по проекта, в която участваха кметът на общината Николай Рашков, ръководителят и екипът, работил по програмата за подобряване качеството на атмосферния въздух.

Община Горна Оряховица е една от тези, в които замърсяването от битовото отопление има съществен дял сред останалите замърсители. Ето защо подмяната на стари и замърсяващи отоплителни уреди с нови, екологични алтернативи ще доведе до устойчиво подобряване на въздуха.

Проектът протече в два етапа.

Проучване на нагласите сред жителите, които се отопляват на твърдо гориво, обучителна кампания за възможностите, които предлага проектът, и изготвяне на анализи, критерии и механизми за приоритизация на домакинствата по квартали е осъществено в първия етап.

Определени за доставка са били общо 2955 броя нови екологосъобразни уреди за битово отопление, включително и нови радиатори. След избор на изпълнители във втората фаза на програмата са демонтирани използваните отоплителни устройства, доставени и монтирани са новите отоплителни уреди и системи.

Общият брой на демонтираните уреди е 2199, а общото тегло на предадените за рециклиране е 71 100 кг.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button