Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ЛюбопитноНовини
Популярно

11-годишен депутатски син неволно простреля на рожден ден 12-годишната си леля

Собственикът на револвера „Смит енд Уесън“ 357 магнум рискува до 10 г. затвор

11-ГОДИШНИЯТ СИН НА ДЕПУТАТА ОТ ПП-ДБ ЯВОР БОЖАНКОВ ПРОСТРЕЛЯ НЕВОЛНО ДРУГО ДЕТЕ В ЧАСТНА ВИЛА В СЕЛО АРБАНАСИ.

Драмата се разигра в неделя след обяд. Пострадалото дете е на 12 години и е сестра на съпругата на Божанков. Момичето незабавно е било откарано в болницата във Велико Търново и оперирано по спешност. Операцията е успешна, то е в стабилно състояние и е настанено в ортопедичното отделение. В понеделник обаче потърпевшото дете бе транспортирано в клиника в София, където ще продължи лечението и възстановяването му. Това съобщиха от Многопрофилната областна болница за активно лечение „Д-р Стефан Черкезов“.

ДРАМАТА СЕ РАЗИГРАЛА ПО ВРЕМЕ НА РОЖДЕН ДЕН ВЪВ ВИЛАТА В АРБАНАСИ.

Празнувала съпругата на собственика на оръжието. На партито била и жената на Божанков заедно с двете му деца, както и близки и приятели на домакините.

„Засега зная само, че на рожден ден в Арбанаси, на който присъстват децата ми с майка им, малките намират оръжие, което мислят за играчка. Но не е. Оръжието е на собственика на къщата. Рожденият ден е на жена му. Големият ми син е в шок. Пострадалото дете е сестра на съпругата ми – годинка по-голяма от сина ми, и вече е добре – ранена в пръста на крачето. Можело е да се случи и най-лошото. Благодарим на Господ, че не е.

Не отговарям по телефона на вашите обаждания, защото в този момент отивам при децата и искам да бъда до тях“, написа във Фейсбук Явор Божанков минути след инцидента.

Със случая веднага се зае Районната прокуратура във Велико Търново, под чието наблюдение се провежда разследването. Образувано е досъдебно производство по чл. 129, ал. 2 във връзка с ал. 1 и чл. 338, ал. 3 от НК.

ИЗСТРЕЛЪТ Е ПРОИЗВЕДЕН С РЕВОЛВЕР „СМИТ ЕНД УЕСЪН“ 357 МАГНУМ.

Установено е, че оръжието е законно притежавано, но е било оставено без надзор от собственика му, съобщиха от държавното обвинение. Наша проверка показа, че то се води на бизнесмена Димитър Бонзов.

В хода на досъдебното производство се изследват всички възможни версии, като се провеждат действия по разследването в условията на неотложност – изземване на оръжието, на микроследи, оглед на местопроизшествието, разпити на свидетели. Предстои назначаването на експертизи и извършването на други процесуално-следствени действия.

„Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура – Велико Търново, като въпросът за привличане към наказателна отговорност на дадено лице ще се реши в зависимост от характера на събраните доказателства“, допълват от прокуратурата.

Установено е, че на партито са присъствали 15 – 16 души, сред които и деца, които са си играели. Пистолетът е бил оставен на пейка на двора. Децата забелязали оръжието, помислили, че е играчка, и 11-годишният син на депутата от ПП-ДБ Явор Божанков натиснал спусъка.

Междувременно собственикът на оръжието бе задържан за 24 часа.

„Той ще отговаря за това, че е причинена средна телесна повреда на непълнолетно дете, както и за държане на огнестрелно оръжие, което не е съхранявано по установените законови правила. Наказанията са съответно до 6 години затвор за първото деяние и от 3 до 10 години затвор за второто престъпление“, уточни ръководителят на Районната прокуратура Тихомир Шабов.

Според държавните обвинители родителите не носят наказателна отговорност при този случай.

Източник: www.borbabg.com

Подобни публикации

Back to top button